4 porsjoner- tid. ca. 1-2 timer
Ramen-suppen
2 ss sesamolje
2 gule løk
4 hvitløksbåter
10 cm fersk ingefær
1-2 røde chili
2 L vann
2 ss kyllingfond- helst flytende buljong
1 terning grønnsaksbuljong
½ purre
200 gr sjampinjonger
Pepper
Tilbehør
400 gr kyllingfilet
Salt og pepper
2 ss soyasaus, tamari (Kikkoman)
2 kokte egg (beregnet en halv per person)
Ca. 300 gr tørkede nudler/ fire porsjoner+ rikelig med vann
Topping
Rødbetespirer- eller en annen type spire som alfaalfaspirer
3 gulrøtter, gjerne i forskjellige farger
Evt. tørkede chiliflak
Eggene skal helst kokes omtrent 6 timer før servering i ca. 9 minutter, så det blir hardkokt. Skyll av eggene i kaldt vann og skrell det. Legg i en liten skål sammen med to spiseskjeer soyasaus. Soyasausen gjør at egget blir marinert og får en brun farge. Snu den noen ganger i løpet av de neste timene, slik at den blir brun på alle sider. Eggene skal deles i to før servering.
Brun kyllingfiletene på høy varme i 5 minutter med olje, salt og pepper. Legg dem i en ildfast form og stek på 200 grader i omtrent 20 minutter- de skal ha en kjernetemperatur på 72 grader. Ta den ut etter og la den hvile i 10 minutter. Skjær små skiver og legg til siden.
Imens kyllingen koser seg i ovnen kan du finhakke løk, hvitløk, chili og ingefær. Fres i en stor kjele med sesamolje. Tilsett vann og buljong. Skjær soppen og purren i skiver og hell i suppen. Bruk soyasausen fra de marinerte eggene og tilsett i suppen- legg eggene til siden. Krydre med pepper og la den småputre i omtrent 40 minutter. Suppen skal reduseres minst 1/3. Smak med en skje og reduser eventuelt i 15 minutter til. Ramen skal smake mye buljong, løk og ingefær- ikke smake vann.
Kok nudler etter anvisning på pakken- jeg brukte bokhvetenudler som skal kokes i 4-5 minutter- disse er mørkere i fargen. Man kan bruke hvetenudler, eggenudler, risnudler eller originale ramennudler.
Skyll spirer og skrell gulrøtter. Riv gulrøtter med et rivjern eller kutt i små strimler.
Anrett suppen i en skål i denne rekkefølgen: nudler, suppe med mye kraft, kyllingskiver, et halvt egg, revet gulrøtter og spirer på toppen. Vel bekomme!