Spicy ramen med kylling, gulrøtter og egg

Ramen er så utrolig godt, alt handler om å redusere væsken under koketiden slik at alle de fantastiske smakene kommer fram! Det fins tusenvis av forskjellige varianter og variasjoner, prøv deg fram med forskjellig topping! Når det gjelder topping, tenk gjerne kontraster slik at man velger sprø ting som gulrøtter, vårløk og spirer siden nudlene og kyllingen er mjuk i konsistensen. Soya-marinert egg er også kjempegodt til og et klassisk japansk tilbehør til ramen. 

4 porsjoner- tid. ca. 1-2 timer

Ramen-suppen

2 ss sesamolje

2 gule løk

4 hvitløksbåter

10 cm fersk ingefær

1-2 røde chili

2 L vann

2 ss kyllingfond- helst flytende buljong

1 terning grønnsaksbuljong

½ purre

200 gr sjampinjonger

Pepper

Tilbehør

400 gr kyllingfilet

Salt og pepper

2 ss soyasaus, tamari (Kikkoman)

2 kokte egg (beregnet en halv per person)

Ca. 300 gr tørkede nudler/ fire porsjoner+ rikelig med vann

Topping

Rødbetespirer- eller en annen type spire som alfaalfaspirer

3 gulrøtter, gjerne i forskjellige farger

Evt. tørkede chiliflak 

 

Eggene skal helst kokes omtrent 6 timer før servering i ca. 9 minutter, så det blir hardkokt. Skyll av eggene i kaldt vann og skrell det. Legg i en liten skål sammen med to spiseskjeer soyasaus. Soyasausen gjør at egget blir marinert og får en brun farge. Snu den noen ganger i løpet av de neste timene, slik at den blir brun på alle sider. Eggene skal deles i to før servering.

Brun kyllingfiletene på høy varme i 5 minutter med olje, salt og pepper. Legg dem i en ildfast form og stek på 200 grader i omtrent 20 minutter- de skal ha en kjernetemperatur på 72 grader. Ta den ut etter og la den hvile i 10 minutter. Skjær små skiver og legg til siden. 

Imens kyllingen koser seg i ovnen kan du finhakke løk, hvitløk, chili og ingefær. Fres i en stor kjele med sesamolje. Tilsett vann og buljong. Skjær soppen og purren i skiver og hell i suppen. Bruk soyasausen fra de marinerte eggene og tilsett i suppen- legg eggene til siden. Krydre med pepper og la den småputre i omtrent 40 minutter. Suppen skal reduseres minst 1/3. Smak med en skje og reduser eventuelt i 15 minutter til. Ramen skal smake mye buljong, løk og ingefær- ikke smake vann.

Kok nudler etter anvisning på pakken- jeg brukte bokhvetenudler som skal kokes i 4-5 minutter- disse er mørkere i fargen. Man kan bruke hvetenudler, eggenudler, risnudler eller originale ramennudler.

Skyll spirer og skrell gulrøtter. Riv gulrøtter med et rivjern eller kutt i små strimler.

Anrett suppen i en skål i denne rekkefølgen: nudler, suppe med mye kraft, kyllingskiver, et halvt egg, revet gulrøtter og spirer på toppen. Vel bekomme!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×