4 porsjoner - tid ca 30 minutter
3 ss hjemmelaget tacokrydder
1 ss chilipulver (eller mer hvis man ønsker ekstra styrke)
1 ss tørket oregano
1 ss malt spisskummen
1 ss paprikapulver
1 ss røkt paprikapulver
1 ss hvitløkspulver
1 ts salt
1 ts pepper
400 gr kyllingkjøttdeig
1 stor gul løk
1 rød paprika
10 små tomater/ 1 stor
300 gr tørr pasta
2 dl revet gulost
Maisdip
1 dl creme fraiche
1 liten boks mais
½ krukke frisk koriander
½ agurk
½ fersk jalapeno (hvis man ønsker litt styrke)
Salt og peppper
Bland sammen krydderne og sett til siden.
Kok pasta i rikelig med vann etter anvisning på pakken, men trekk fra de to siste minuttene av koktiden, sil av vannet og sett pastaen til siden.
Finhakk løk og fres i en stekepanne. Tilsett kyllingkjøttdeigen og stek til det får en gyllen farge og tilsett krydderblandingen.
Hakk paprika og tomat i små biter og bland det med kjøttdeigen og rør inn pastaen. Legg alt i en ildfast form og strø over ost.
Stek formen i ovnen i 12-15 minutter til osten blir gyllenbrun.
Mens gratengen stekes kan du lage maisdippen! Finhakk koriander og agurk, bland det sammen med creme fraiche og mais. Smak til med salt og pepper.