Kremet pasta med scampi

Kombinasjonen av erter, kremet pasta og stekte scampi gjør at jeg får vann i munnen! Det er en rett som både metter godt og smaker godt. Det er viktig å ikke overstekt scampi, da blir de seige og kjedelig. Fres dem kjapt på høy varme og vend dem inn i den kremede pastaen- så skal jeg love deg at du blir fornøyd med resultatet.

4 porsjoner

600 gr pasta (regn ca. 150 gr tørr pasta pr. person)

En boks grønne erter (400 gr)

400-500 gr vannameireker

1 krukke basilikum

Salt og pepper

Smør til steking

Parmesansaus

2 ss smør

3 ss hvetemel

5 dl melk

4-5 ss parmesan, revet

1/5 ts salt

¼ muskatnøtt

¼ ts pepper

 

Kok pasta etter beskrivelsen på pakken.

Smelt smøret i kjelen og rør i mel. Rør hele tiden slik at det ikke svir seg, etter litt vil blandingen ”slippe taket” fra bunnen. Tilsett da litt melk og rør videre. Spe på med resten av melken, riv over parmesan og rør godt. La koke ca. 5 minutter på svak varme, men pass på at det ikke svir seg. Kvern salt og pepper og riv muskatnøtt på.

Stek scampi i smør, salt og pepper, har du kokte skal de kun stekes fort på høy varme, har du råe skal de stekes fort på høy varme og holdes i stekepannen noen ekstra minutter på medium varme.

Varm erter i en stor kjele, og tilsett pasta, ostesausen og finhakket basilikum. Rør inn scampi og smak til med salt og pepper. Server i skåler eller djupe tallerkner. Topp med ekstra basilikum!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×