4 porsjoner
600 gr pasta (regn ca. 150 gr tørr pasta pr. person)
En boks grønne erter (400 gr)
400-500 gr vannameireker
1 krukke basilikum
Salt og pepper
Smør til steking
Parmesansaus
2 ss smør
3 ss hvetemel
5 dl melk
4-5 ss parmesan, revet
1/5 ts salt
¼ muskatnøtt
¼ ts pepper
Kok pasta etter beskrivelsen på pakken.
Smelt smøret i kjelen og rør i mel. Rør hele tiden slik at det ikke svir seg, etter litt vil blandingen ”slippe taket” fra bunnen. Tilsett da litt melk og rør videre. Spe på med resten av melken, riv over parmesan og rør godt. La koke ca. 5 minutter på svak varme, men pass på at det ikke svir seg. Kvern salt og pepper og riv muskatnøtt på.
Stek scampi i smør, salt og pepper, har du kokte skal de kun stekes fort på høy varme, har du råe skal de stekes fort på høy varme og holdes i stekepannen noen ekstra minutter på medium varme.
Varm erter i en stor kjele, og tilsett pasta, ostesausen og finhakket basilikum. Rør inn scampi og smak til med salt og pepper. Server i skåler eller djupe tallerkner. Topp med ekstra basilikum!