Pasta vongole med fennikel

Sponset innlegg.

Vongole er Middelhavets svar på hjerteskjell. I denne retten kan man bruke både vongole-skjell men det går også fint å bruke hjerteskjell. Jeg serverte retten i en dyp skål fra "Bonna" i modellen "Coral". Den får du kjøpt hos Hemmakocken.nu.

Jeg har aldri hatt et forhold til vongole før et par år siden, da jeg kjøpte det i en fiskebutikk. Det er svært få som kjenner til denne sorten av skjell og vet hva man skal gjøre med dem. Det mest vanlige er å lage pasta vongole med en tomatsaus. Det samme har jeg gjort, bare med en liten vri med fennikel, som gir litt ekstra spenning til retten. 

4 porsjoner

1 kg vongole muslinger (evt. hjerteskjell)

600 gr tørket spagetti

1 krukke bladpersille

2,5 dl hvitvin eller mathvitvin

10-15 stk cherrytomater

3 ss olivenolje

2 sjalottløk

4 hvitløksbåter

½ fennikel

Salt og pepper

 

(Hvis du bruker hjerteskjell i istedenfor vongole burde disse ligge i kaldt vann i en bolle i kjøleskapet under natten fordi de inneholder mye sand. Slik skiller skjellene lett ut sand og du slipper å få sandrester i maten.)

Vask og skrubb skjellene godt. Ha gjerne på rennende vann i vasken så du får bort eventuell møkk. Hvis det er noen som er åpne, dunk hardt på dem, hvis de stenger seg lever dem og hvis de ikke reagerer så kaster du dem.

Finhakk bladpersille, fennikel og hvitløk og del cherrytomatene i to og legg alt i en bolle. Sett vinen klar, for alt dette skal straks brukes.

Kok opp godt med vann og tilsett pastaen og salt vannet. Når det er 5 minutter igjen av pastaens koketid, starter du med resten.

Sett på høy varme og tilsett godt med olivenolje i stekepannen. Tilsett hvitløk, fennikel, tomater og persille, kvern over litt salt og pepper. Rør rundt og stek til det får en gyllen farge. Hell så i hvitvin og vongole-skjellene. Putt på et lokk og rist litt i pannen at alle ingrediensene setter smak på vongole-kjøttet. Etter 3-4 minutter på høy varme, skal skjelle begynne å åpne seg. Tilsett litt olivenolje og mer bladpersille, rør rundt og la det varmes et par minutter til. De skjellene som ikke har åpnet seg nå, skal kastes.

Server med en gang i en stor bolle eller på hver sin tallerken. Jeg serverte i en dyp skål fra "Bonna" i modellen "Coral".

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×