2 porsjoner
400 gr spagetti fullkorn
½ krukke bladpersille
40 gr pinjekjerner
Rød pesto
150 gr soltørkede tomater i ojle
50 g revet permesanost
40 gr pinjekjerner
2 hvitløksbåter
½ krukke basillikum
1,5 dl god olivenolje
Salt og pepper
Kok spagettien etter pakkens beskrivning og sil av vannet.
Hakk bladpersille. Rist pinjekjernene brune på middels høy varme i en tørr stekepanne. Følg med hele tiden slik at de ikke blir brente.
Rør tilslutt inn den hjemmelagde pestoen og bladpersillen, og topp med pinjekjerner. Salt og pepper etter eget ønske. Et enkelt og billig måltid!
Rød pesto
Rist pinjekjernene i tørr stekepanne. Bland alle ingrediensene i en blender eller foodposessor unntatt olivenoljen, som skal tilsettes litt etter litt. Smak til med salt og pepper.