Bestemors klassiske pizza

Denne pizzaen er min barndom, den har barnebarna i familien blitt servert siden vi var små. Bestemor begynte å lage pizza tidlig på 70-tallet og var en av de første i bygda som serverte det til middag. Hun har prøvet og feilet og testet seg fram til diverse smaker. Men denne klassiskerne er en gjenganger i slekten, alle elsker den. Jeg har fått æren av å få dele oppskriften og spre ordet om denne digge pizzaen. 

Bestemor serverer alltid denne med en frisk salat med isberg eller crispisalat, tomater, paprika, agurk, litt sitronsaft, olivenolje og nykvernet pepper. Ved siden av det serverer hun fetaost og rødløk. 

Bestemors pizzabunn til 2 langpanner

4,5 dl lunkent vann

50 gr fersk gjær

2 ss olivenolje

9 dl pizzamel, gjerne fint mel-tipo

1/4 ts salt.

Topping

ca. 6 ss ketsjup 

400 gr kjøttdeig

1 gul løk

2 hvitløksbåter

1/2-1 rød chili

Salt og pepper

1/2 purre

1 rød paprika

1 chorizopølse, eventuelt noen skiver spekeskinke eller kokt skinke i steden

Gulost, Norvegia eller lignende

10 skriver bacon

Pizzakrydder/ tørket oregano

Pommes frites krydder

 

Bland sammen de tørre ingrediensene. Bland sammen vann og gjær og tilsett i det tørre. Rør godt sammen og kna deigen med rene hender. Hev deigen i minst en time. Kjevle ut deigen på bakebordet. Smør to stekebrett med romtemperert meierismør og legg på deigen direkte på stekebrettene. 

Smør på et tynt lag med ketsjup på deigen, smør godt ut i kantene også. Fres kjøttdeig med hakket løk, finhakket hvitløk og chili. Smak til med salt og pepper.  Hakk purre og paprika i små biter. Kutt chorizopølse i små biter. Tilsett purre, paprika og pølse sammen med resten. Legg på osteskiver på begge pizzaene. Klipp baconskivene i små biter og fordel utover. Krydre med pizzakrydder eller tørket oregano og pommes frites krydder. Stek pizzaen, helst på varmluft med undervarme (eventuelt bare varmluft) 225 grader midt i ovnen 15 minutter. Ta ut pizzaen og legg på en rist og stek videre i 5-10 minutter, så bunnen blir mer sprø. Ta den ut av oven og server med en gang, gjerne med salat!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×