Bestemors pizzabunn til 2 langpanner
4,5 dl lunkent vann
50 gr fersk gjær
2 ss olivenolje
9 dl pizzamel, gjerne fint mel-tipo
1/4 ts salt.
Topping
ca. 6 ss ketsjup
400 gr kjøttdeig
1 gul løk
2 hvitløksbåter
1/2-1 rød chili
Salt og pepper
1/2 purre
1 rød paprika
1 chorizopølse, eventuelt noen skiver spekeskinke eller kokt skinke i steden
Gulost, Norvegia eller lignende
10 skriver bacon
Pizzakrydder/ tørket oregano
Pommes frites krydder
Bland sammen de tørre ingrediensene. Bland sammen vann og gjær og tilsett i det tørre. Rør godt sammen og kna deigen med rene hender. Hev deigen i minst en time. Kjevle ut deigen på bakebordet. Smør to stekebrett med romtemperert meierismør og legg på deigen direkte på stekebrettene.
Smør på et tynt lag med ketsjup på deigen, smør godt ut i kantene også. Fres kjøttdeig med hakket løk, finhakket hvitløk og chili. Smak til med salt og pepper. Hakk purre og paprika i små biter. Kutt chorizopølse i små biter. Tilsett purre, paprika og pølse sammen med resten. Legg på osteskiver på begge pizzaene. Klipp baconskivene i små biter og fordel utover. Krydre med pizzakrydder eller tørket oregano og pommes frites krydder. Stek pizzaen, helst på varmluft med undervarme (eventuelt bare varmluft) 225 grader midt i ovnen 15 minutter. Ta ut pizzaen og legg på en rist og stek videre i 5-10 minutter, så bunnen blir mer sprø. Ta den ut av oven og server med en gang, gjerne med salat!