Hvit pizza med kylling og rucola

Pizzadeig 1 pizza (rund) – tid ca 1,5 time

300 gr speltmel, fint

2 dl vann 

25 gr fersk gjær, evt. 1/2 pakke tørrgjær

1 ss himalaya-salt

1 ss olivenolje

Hvit saus

2 dl creme fraiche

2 hvitløksbåter

8 blader frisk basilikum

Salt og pepper

Topping

2 kyllingfileter

2 mozarella

10 cherrytomater

2 never rucola

30 gr pinjekjerner

1 ss olivenolje

 

Start med pizzadeigen. Bland alle ingrediensene sammen, enten i en kjøkkenmaskin eller kna for hånd til du får en jevn og fin deig. Deigen skal heve til dobbelt strørrelse, minst en time. 

Hvis du har pizzastein så sett den inn i ovnen med en gang og skru på 250 grader. Ikke sett steinen inn i varm ovn, da sprekker den! 

Stek kyllingfilet i litt matolje på høy varme i 3 minutter, senk varmen og stek videre til den er gjennomstekt. Legg det til side og la kyllingen hvile.

Bland sammen hvit saus av creme fraiche, finhakket hvitløk og hakket basilikum.

Press hvitløk i en skål og bland sammen med creme fraiche, hakket basilikum og en klype salt og pepper. Skjær opp kyllingfiletene i tynne skiver og del tomatene i to.

Kjevle ut deigen og form som en runding. Spe på med litt mer speltmel hvis deigen er klissete. Legg på bakepapir og stek i 3 minutter på pizzasteinen.

Ta deretter ut pizzasteinen og dra ut bakepapiret, la pizzaen steke ytterligere 5-10 minutter.

Ta den ut igjen og smør på med hvit saus. Riv små biter av mozarella og fordel utover. Stek i 5 minutter til osten har smeltet.

Ta ut pizzaen igjen og legg på kyllingbiter, tomater og pinjekjerner. Stek noen få minutter til pinjekjernene har fått farge.

Ta ut pizzaen og strø over rucola og drypp på olivenolje. Server på en trefjøl eller på et fat.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×