Pizzadeig 1 pizza (rund) – tid ca 1,5 time
300 gr speltmel, fint
2 dl vann
25 gr fersk gjær, evt. 1/2 pakke tørrgjær
1 ss himalaya-salt
1 ss olivenolje
Hvit saus
2 dl creme fraiche
2 hvitløksbåter
8 blader frisk basilikum
Salt og pepper
Topping
2 kyllingfileter
2 mozarella
10 cherrytomater
2 never rucola
30 gr pinjekjerner
1 ss olivenolje
Start med pizzadeigen. Bland alle ingrediensene sammen, enten i en kjøkkenmaskin eller kna for hånd til du får en jevn og fin deig. Deigen skal heve til dobbelt strørrelse, minst en time.
Hvis du har pizzastein så sett den inn i ovnen med en gang og skru på 250 grader. Ikke sett steinen inn i varm ovn, da sprekker den!
Stek kyllingfilet i litt matolje på høy varme i 3 minutter, senk varmen og stek videre til den er gjennomstekt. Legg det til side og la kyllingen hvile.
Bland sammen hvit saus av creme fraiche, finhakket hvitløk og hakket basilikum.
Press hvitløk i en skål og bland sammen med creme fraiche, hakket basilikum og en klype salt og pepper. Skjær opp kyllingfiletene i tynne skiver og del tomatene i to.
Kjevle ut deigen og form som en runding. Spe på med litt mer speltmel hvis deigen er klissete. Legg på bakepapir og stek i 3 minutter på pizzasteinen.
Ta deretter ut pizzasteinen og dra ut bakepapiret, la pizzaen steke ytterligere 5-10 minutter.
Ta den ut igjen og smør på med hvit saus. Riv små biter av mozarella og fordel utover. Stek i 5 minutter til osten har smeltet.
Ta ut pizzaen igjen og legg på kyllingbiter, tomater og pinjekjerner. Stek noen få minutter til pinjekjernene har fått farge.
Ta ut pizzaen og strø over rucola og drypp på olivenolje. Server på en trefjøl eller på et fat.