Minipizza med løyrom

Løyromspizza fikk jeg servert ute på en fin restaurant for litt siden, og det var bare helt magisk! Var litt skeptisk først, men jeg er veldig glad for at jeg tok sjansen! Dette er min nye favoritt, uten tvil.

Denne forretten kan gjerne serveres med et glass musserende eller en god, kald hvitvin.  Det går også ann å lage to store løyroms-pizzaer av denne oppskriften, istedenfor mange små.

4 porsjoner

Pizzadeig

300 gr speltmel, fint

2 dl vann

25 gr fersk gjær, evt. ½ pakke tørrgjær

1 ss himalayasalt

1 ss olivenolje

 

100 gr vellagret gulost

2 dl rømme

200 gr løyrom eller sikrogn

1 rødløk

En bundt fersk dill

 

Start med pizzadeigen. Bland alle ingrediensene sammen, enten i en kjøkkenmaskin eller kna for hånd til du får en jevn og fin deig. Deigen skal heve til dobbelt størrelse, omtrent en time. 

Hvis du har pizzastein så sett den inn i ovnen med en gang og skru på 250 grader. Ikke sett steinen inn i varm ovn, da sprekker den! 

Når deigen er ferdig hevet kjevler du ut en pølse og deler i små biter. Spe gjerne på med mer speltmel underveis og kna ut deigen til små runde pizzaer, mellom 7-12 cm i diameter. Jeg lagde 9 pizzaer og hadde fortsatt litt deig igjen. Det er viktig at dem er veldig tynne, slik at bunnen blir sprø og god. Legg på bakepapir de 3 første minuttene på pizzasteinen. Kutt osten i små terninger. Ta ut pizzasteinen og dra ut bakepapiret. Legg på noen terninger av ost på hver pizza. La de steke yttligere 5-10 minutter, til osten er smeltet og de blir gyllenbrune.

Finhakk dill og rødløk. Strø litt på hver pizza og legg på små klumper av løyrom fordelt utover. Legg på små klumper med rømme og server en minipizza på hver tallerken eller på et stort fat slik at alle kan ta hver sin.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×