Parma pizza med mozarella

Lag hjerteformet pizza til Valentine og server din kjære, din venn eller noen du er glad i. Denne deigen er gjort på speltmel, og toppingen er enkel, kjapp og god!

Pizzadeig 1 pizza (rund) - tid ca 1,5 time

300 gr speltmel, fint

2 dl vann 

25 gr fersk gjær, evt. 1/2 pakke tørrgjær

1 ss himalaya-salt

1 ss olivenolje

Tomatsaus

150 gr hermetiske tomater

1 ss tomatpuré 

1 hvitløksbåt

Salt og pepper

Topping

50 gr parmaskinke

30 gr parmesanost, revet

200 gr mozarella, revet i biter

Basilikumblader til pynt

Pepper

 

Start med pizzadeigen. Bland alle ingrediensene sammen, enten i en kjøkkenmaskin eller kna for hånd til du får en jevn og fin deig. Deigen skal heve til dobbelt strørrelse, minst en time. 

Hvis du har pizzastein så sett den inn i ovnen med en gang og skru på 250 grader. Ikke sett steinen inn i varm ovn, da sprekker den! 

Press hvitløk i en skål og bland sammen med hermetiske tomater og tomatpuré. Kvern over litt salt og pepper og rør godt. 

Kjevle ut deigen og form som et hjerte (valgfritt). Spe på med litt mer speltmel hvis deigen er klissete. Legg på bakepapir de 3 første minuttene på pizzasteinen. Ta deretter ut pizzasteinen og dra ut bakepapiret. La pizzaen steke yttligere 5-10 minutter, før du tar den ut og legger på tomatsaus og mozarellabiter. Sett inn noen minutter, til osten er smeltet og pizzaen har fått en gyllen farge. Ta ut av ovnen, legg på parmaskinke og riv over parmesanost. Kvern over pepper og strø på basilikumblader!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×