Pizzadeig 1 pizza (rund) - tid ca 1,5 time
300 gr speltmel, fint
2 dl vann
25 gr fersk gjær, evt. 1/2 pakke tørrgjær
1 ss himalaya-salt
1 ss olivenolje
Tomatsaus
150 gr hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
1 hvitløksbåt
Salt og pepper
Topping
50 gr parmaskinke
30 gr parmesanost, revet
200 gr mozarella, revet i biter
Basilikumblader til pynt
Pepper
Start med pizzadeigen. Bland alle ingrediensene sammen, enten i en kjøkkenmaskin eller kna for hånd til du får en jevn og fin deig. Deigen skal heve til dobbelt strørrelse, minst en time.
Hvis du har pizzastein så sett den inn i ovnen med en gang og skru på 250 grader. Ikke sett steinen inn i varm ovn, da sprekker den!
Press hvitløk i en skål og bland sammen med hermetiske tomater og tomatpuré. Kvern over litt salt og pepper og rør godt.
Kjevle ut deigen og form som et hjerte (valgfritt). Spe på med litt mer speltmel hvis deigen er klissete. Legg på bakepapir de 3 første minuttene på pizzasteinen. Ta deretter ut pizzasteinen og dra ut bakepapiret. La pizzaen steke yttligere 5-10 minutter, før du tar den ut og legger på tomatsaus og mozarellabiter. Sett inn noen minutter, til osten er smeltet og pizzaen har fått en gyllen farge. Ta ut av ovnen, legg på parmaskinke og riv over parmesanost. Kvern over pepper og strø på basilikumblader!