4-5 porsjoner- en langpanne
Deigen
320 gr tipo 0 hvetemel
2 dl lunket vann
2 ss olje
½ tørrgjær
En klype salt
Topping
3 ss tomatpure/ketshup
1 boks hakkede tomater
500 gr kjøttdeig
1 rød chili, 2 for sterke pizza
2 hvitløksbåter
15-20 blader ramsløk
1 gul/oransj paprika
1 mozarella
20 skiver gulost
2 ts oregano tørket
1 ts røkt paprikapulver
Start med deigen. Legg det tørre i en bolle og tilsett de våte ingrediensene. Bland godt sammen og kna deigen. Hev i 45 minutter.
Finhakk chili og hvitløk. Fres i stekepannen sammen med kjøttdeigen og litt matolje. Tilsett hakkede tomater og smak til med salt og pepper, og sett stekepannen til siden.
Kutt ramsløk i grove biter. Skjær paprika i strimler. Skiv opp gulost og sett fram mozarella, slik at alt er klart.
Kjevle ut pizzadeigen på et bakepapir og stek bunnen i 5 minutter i ovnen på 225 grader. Ta den ut og smør på tomatpuré eller ketshup. Legg på kjøttdeigsfyll, ramsløk og paprika. Smuldre opp mozarella og legg på osteskiver. Krydre med oregano og røkt paprikapulver.
Stek pizzaen videre på 225 grader i 10-15 minutter, til osten er smeltet og pizzaen blir gyllenbrun. God middag!