Lag en frisk og enkel salat med italienske matvarer og topp med deilige reker. Denne salaten egner seg bra til lunsj både vår, sommer og vinter. Rekene er som best på vinteren når vannet er kaldt, men man kan også bruke fryste reker på sommeren eller reker i lake av god kvalitet.
4 porsjoner- tid 15 minutter
300 gr pillede reker
200 gr tørket pasta
4 never rucola
4 never spinatblader
15 stk cherrytomater
20 stk valnøtter
50 gr parmesan
Salt og pepper
Olivenolje
Kok pasta etter beskrivelsen på pakken og sil av vannet. Legg pastaen i en bolle og drypp over olivenolje og kvern over litt salt og pepper. La den stå å avkjøles mens du lager resten.
Hvis du bruker reker i lake, er det viktig at du siler dem av en stund. La dem gjerne ligge å renne av seg i silen over en bolle mens du forbereder resten av salaten. Eventuelt skreller du rekene og legger i en bolle mens du lager resten av salaten. Se eventuelt «Rekebuljong» for tips til kraft, istedenfor å kaste rekeskall.
Skyll grønnsakene og salaten. Del spinat- og rucolablader i to, gjør det samme med de små tomatene. Riv parmesanen eller kutt i tynne skiver.
Anrett salatblader og pasta i et serveringsfat og strø over reker, tomater, valnøtter og parmesan. Topp med litt olivenolje og smak til med salt og pepper.