Ferske reker med grovbrød og sitronmajones

Hva er bedre enn ferske reker og et glass hvitvin? Ingen ting..  

Det er både enkelt og trenger ikke koste skjorta. Man kan bruke fryste reker, men disse er ofte mindre salte enn de ferske. Valget er ditt, men reker er godt uansett.

Regn omtrent et halvt kilo ferske reker per person. For å være sikker kan man legge til et halvt kilo ekstra i tillegg til antallet personer.

4 porsjoner- tid ca. 20 minutter

2 kg ferske reker (evt. 2,5 kg hvis ønsket)

Grovt brød/ dansk rugbrød

1 bunt frisk dill

Salatblader

1 sitron i båter

Sitronmajones

2 eggeplommer

1 ts dijonsennep

1-2 ss sitronsaft

2 dl solsikkeolje

1 klype salt

1 klype hvit pepper

Ingrediensene skal være romtemperert, slik at majonesen ikke skiller seg. Visp sammen sitronsaft, dijonsennep og eggeplomme i en liten bolle med høye kanter. Du kan gjerne bruke stavmikser. Tilsett oljen litt og litt til du får ønsket konsistens. Smak eventuelt til med mer sitronsaft, salt og hvit pepper. Blir majonesen for tynn kan den skille seg. Har den skilt seg kan du vispe inn litt vann før du fortsetter med speingen.

Server ferske reker i en stor bolle sammen med sitronbåter, salatblader og grovt brød. Sett dill i en kopp med vann på bordet, slik at man kan brekke av små kvister og legge på brødskiva.

 

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×