4-6 porsjoner- forrett
2 stk kongekrabbebein, rå (ca. 50 cm lange totalt)
1 ss rød chili
1 ss hvitløk
1 ss frisk ingefær
1 dl sweet chilisaus
400 gr hermetiske tomater
0,5 dl soyasaus
1 lime
1 bunt frisk koriander
4 blader frisk, rød basilikum (kan sløyfes)
Litt rapsolje
Del kongekrabbebeinene i 5 cm lange biter og del dem deretter på langs.
Finhakk chili, ingefær og hvitløk, og legg i en stekepanne med litt rapsolje. Tilsett kongekrabbebiter med kjøttsiden ned og stek på høy varme i 30 sekunderm, rør rundt.
Tilsett hakkede tomater, soyasaus og sweet chili, la det koke opp på middels-høy varme.
Del en lime i to og press over saften. Hakk koriander og kryss over rett før serveing.
Hvis du bruker kokte kongekrabbebein, så skal denne vendes rakst inn i chilisausen før man presser i lime. Ellers kan du risikere at kjøttet blir seigt og overkokt.