Het kongekrabbe i tomatsaus

Kongekrabben er eksklusiv og smaker litt annerledes enn den vanlige krabben. Den passer utmerket som forrett, som denne smakfulle retten med en het tomatsaus!

 

4-6 porsjoner- forrett

2 stk kongekrabbebein, rå (ca. 50 cm lange totalt)

1 ss rød chili

1 ss hvitløk

1 ss frisk ingefær

1 dl sweet chilisaus

400 gr hermetiske tomater

0,5 dl soyasaus

1 lime

1 bunt frisk koriander

4 blader frisk, rød basilikum (kan sløyfes)

Litt rapsolje

 

Del kongekrabbebeinene i 5 cm lange biter og del dem deretter på langs.

Finhakk chili, ingefær og hvitløk, og legg i en stekepanne med litt rapsolje. Tilsett kongekrabbebiter med kjøttsiden ned og stek på høy varme i 30 sekunderm, rør rundt.

Tilsett hakkede tomater, soyasaus og sweet chili, la det koke opp på middels-høy varme.

Del en lime i to og press over saften. Hakk koriander og kryss over rett før serveing.

Hvis du bruker kokte kongekrabbebein, så skal denne vendes rakst inn i chilisausen før man presser i lime. Ellers kan du risikere at kjøttet blir seigt og overkokt.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×