Hvitvinsdampede blåskjell med pomfritt

Denne klassikeren er slett ikke vanskelig å gjøre, dette kan alle klare. Det går også veldig fort å gjøre og smaker himmelsk godt!

4 porsjoner

2- kg, 2 nett med ferske blåskjell 

2 sjalottløk

1 gul løk

2 hvitløksbåter

1/2 rød chili

3 dl hvitvin/ mat hvitvin

3 dl matfløte

3 dl vann

1 krukke fersk dill eller bladpersille

Salt og pepper

ca. 500 gr pomfritt 

Aioli dip (kan sløyfes)

Smør til steking

 

Stek pomfritt i ovnen etter anvisning på pakken. 

Putt blåskjellene i en stor bolle og sett ned i vasken. Sett på krana og la det renne vann hele tiden mens du skrubber skjellene med en svamp. De skjellene som er åpne kan du dunke på med en hard gjenstand, lukker dem seg lever dem fortsatt og du kan bruke dem. Hvis de ikke reagerer er de døde og skal kastes. Kast skjell som er åpnet eller skadet. Når alle skjellene er skylt og skrubbet godt legger du dem i en ren bolle til siden.

Deretter kan du finhakke all løk og chili, og fres sammen med smør i en stor kjele. Når det får en gyllen farge tilsetter du hvitvin, fløte, urter og vann. Gi væsken et oppkok og tilsett de vaskede blåskjellene. Ta på et lokk og la dem dampe to minutter, ta av lokket og vend forsiktig på blåskjellene. Sett på lokket igjen og la dem stå yttligere to minutter. 3-4 minutter er den optimale koketiden på blåskjell. Hvis det er noen skjell som ikke har åpnet seg etter kokingen må disse kastes nå. 

Server blåskjellene i en stor serveringsbolle eller fordel alt på hver sin tallerken. Legg pomfritt i skåler og server eventuelt med aioli. Bon apetitt!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×