Pasta Alfredo med krabbe

«Pasta Alfredo» er oppkalt etter en  amerikansk kokk som het Alfredo. Han hadde en gravid kone som ikke fikk i seg nok næring. Derfor lagde han en enkel pastarett av smør, fløte, ost og persille, som falt henne i smak. Det er egentlig ikke særlig næringsrik mat, men kanskje for en gravid kvinne som ikke har spiste nok mat og fått i seg nok vanlig næring. Men- det er derimot veldig godt!

 4 porsjoner

1 l vann

600 gr tørket pasta (150 gram per person)

50 gr smør

2 dl matfløte

75 gr revet parmesan

6-8 krabbeklør, avhengig av størrelsen

En bundt fersk bladpersille

Salt og pepper

 

Kok opp vann og litt salt i en stor kasserolle og hell i pastaen. Kok etter anvisning på pakken.

Finhakk bladpersille.

Bruk gjerne skalldyrsbestikk slik at det blir lettere å ta ut kjøttet av krabbeklørne. Knekk skallet og grav ut kjøttet. Let igjennom kjøttet slik at du ikke får med små skall-rester. Legg det til siden og begynn med sausen.

Varm smør og fløte sakte opp i en kjele og la det koke med lav temperatur i ca. 5 minutter. Rør av og til. Tilsett deretter parmesanen og smak til med salt og pepper.

Sil pastaen og bland det med sausen. Hell i persillen og nesten all krabbekjøtt.

Fordel på tallerkener og topp med litt ekstra krabbekjøtt, parmesan og persilleblader!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×