Pasta vongole med fennikel

Sponset innlegg.

Vongole er Middelhavets svar på hjerteskjell. I denne retten kan man bruke både vongole-skjell men det går også fint å bruke hjerteskjell. Jeg serverte retten i en dyp skål fra "Bonna" i modellen "Coral". Den får du kjøpt hos Hemmakocken.nu.

 

4 porsjoner

1 kg vongole (evt. hjerteskjell)

600 gr tørket spagetti

1 krukke bladpersille

ca. 2,5 dl hvitvin eller mathvitvin

1 dl kraft, gjerne fra okse slik at det blir kraftigere smak

10-15 stk cherrytomater

3 ss olivenolje

2 sjalottløk

4 hvitløksbåter

½ fennikel

Salt og pepper

 

Metode 1: La skjellene ligge i en stor bolle med iskaldt vann og tilsett ca. en spiseskje med eddik, slik at sanden slipper ut. La dem gjerne ligge en halvtime så all sand renner ut.

Metode 2: La skjellene ligge i en bolle med kaldt vann i kjøleskapet over natten. Slik skiller skjellene lett ut sanden og du slipper å få sandrester i maten.

 

Vask og skrubb skjellene godt, én og én. Ha gjerne på rennende vann i vasken så all møkk renner bort. Hvis det er noen som er åpne, dunk hardt på dem, hvis de da stenger seg lever dem og hvis de ikke reagerer så kaster du dem (da er de døde).

Finhakk bladpersille, fennikel og hvitløk og del cherrytomatene i to og legg alt i en bolle. Sett vinen og kraften klar, for alt dette skal straks brukes.

Kok opp godt med vann og tilsett pastaen og salt vannet. Når det er 5 minutter igjen av pastaens koketid, starter du med resten.

Sett på høy varme og tilsett godt med olivenolje i stekepannen. Tilsett hvitløk, fennikel, tomater og persille, kvern over litt salt og pepper. Rør rundt og stek til det får en gyllen farge. Hell så i hvitvin og kraft i. Gi en kjapt oppkok og tilsett vongole-skjellene. Putt på et lokk og rist litt i pannen slik at alle ingrediensene setter smak på skjellene. Etter 3-4 minutter på høy varme, skal skjelle begynne å åpne seg. Tilsett litt olivenolje og mer bladpersille, rør rundt og la det varmes et par minutter til. De skjellene som ikke har åpnet seg nå, skal kastes.

Server med en gang i en stor bolle eller på hver sin tallerken. Jeg serverte i en dyp skål fra "Bonna" i modellen "Coral".

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×