Rekebuljong

Det er meget undervurdert å lage egen buljong/ kraft av matvarene vi bruker. Oftest blir rester av kjøtt, grønnsaksrester, fisk og skalldyr kasta med en gang. Ikke gjør det, kok buljong og frys ned i små bokser og bruk dem i sauser og supper. Helt gratis!

Tilsett den ferdige rekebuljongen i en hvit saus eller hvitvinssaus, eller i fiskegratengen. Veldig godt!

Resteskall av 1 kg reker

2-3 gul løk

3 hvitløksbåter

2 ss tomatpuré

Salt og pepper

Vann til det dekker alt i kjelen

 

Bruk en kasserolle.

Skrell og hakk løkene og hvitløkene i grove båter. Rist løkene sammen med rekeskallet noen minutter, og tilsett tomatpure og krydder. Hell over vann til vannet dekker alt. Ha på høy varme, la det koke og redusere til vannet har gått ned halvveis. Sil av til en ny kasserolle, og kast skall, løk osv. Kok og reduser en gang til, til halvparten. La det stå og avkjøle seg før du heller det i små bokser, eller poser.

 

Tips: Bruk gjerne isbit-poser til buljongen. Få gjerne hjelp av en til, bruk en trakt og hell kraften forsiktig ned i isbit-poser. Slik blir det lett å sprette ut terninger ned i suppa eller sausen!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×