Rekepai med dill og rødløk

En enkel rekepai fyllt med frisk dill og rødløk.

 

Paibunn

125 gr margarin, skjært i terninger, la stå kaldt

3 dl hvetemel

2 ss kaldtvann

Paifyll

300 gr reker i lake

1 rødløk

1 krukke dill

Salt og pepper

4 egg

3 dl melk

Ruccola til servering

Sitron til servering

 

Hell hvetemel i en bolle og tilsett kjøleskapskaldt smør i terninger og kaldt vann. Kjør kjøkkenmaskinen på høy hastighet til en jevn deig, tar ikke lang tid. Hvis du ikke har kjøkkenmaskin kan du smuldre smør og hvetemel, tilsette vann og kna til du får en fin deig. Pakk inn deigen i plastfolie og legg i kjøleskapet i minst en time. 

Kjevle ut deigen, eller trykk ut i en paiform på 24-26 cm i diameter. Når du har trykket ut deigen jevnt utover, prikker du med en gaffel over hele. Forstek deigen i 12-15 minutter på 200 grader. Ta ut paiskallet av ovnen og senk varmen til 180 grader.

Sil av rekene godt, slik at det ikke kommer overflødig væske når paien stekes. Finhakk rødløk og dill. Bland alt i en bolle.

Visp sammen egg og melk og ha i litt salt og pepper. Bland inn med resten og rør godt sammen.

Hell fyllet i paiskallet og stek videre i 30-40 minutter til paien får en gyllen farge.

Server paien med en gang!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×