Rekepai med sopp og fetaost

Denne rekepaien er frisk med smak av dill og rødløk.Den har også søte og salte smaker av sopp og fetaost. Den er full av umami og smaker best nystekt! 

1 pai- 4-6 porsjoner

Paibunn

125 gr margarin, skjært i terninger, la stå kaldt

3 dl hvetemel

2 ss kaldtvann

Paifyll

300 gr reker i lake

1 rødløk

1 krukke dill

100 gr naturell fetaost

20-30 gr sjampinjonger

Salt og pepper

4 egg

3 dl melk

Hell hvetemel i en bolle og tilsett kjøleskapskaldt smør i terninger og kaldt vann. Kjør kjøkkenmaskinen på høy hastighet til en jevn deig, tar ikke lang tid. Hvis du ikke har kjøkkenmaskin kan du smuldre smør og hvetemel, tilsette vann og kna til du får en fin deig. Pakk inn deigen i plastfolie og legg i kjøleskapet i minst en time. 

Kjevle ut deigen, eller trykk ut i en paiform på 24-26 cm i diameter. Når du har trykket ut deigen jevnt utover, prikker du med en gaffel over hele. Forstek deigen i 12-15 minutter på 200 grader. Ta ut paiskallet av ovnen og senk varmen til 180 grader.

Del sjampinjonger i små skiver og stek på høy varme i 4-5 minutter med litt meierismør.

Sil av rekene godt, slik at det ikke kommer overflødig væske når paien stekes. Finhakk rødløk og dill. Bland alt i en bolle og tilsett den stekte soppen.

Visp sammen egg og melk og ha i litt salt og pepper. Bland inn med resten og rør godt sammen.

Hell fyllet i paiskallet og smuldre over fetaost. Stek videre i 30-40 minutter til paien får en gyllen farge.

Server paien med en gang og dig´in!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×