I filmen over ser du et forslag til hvordan man kan dekorere og legge opp et skalldyrsfat på en enkel måte. Jeg har is i bunnen av fatet slik at maten holdes kald under hele kvelden, dette fås kjøpt hos noen ferskvaredisker. Men man kan fint gjøre det selv hjemme- en lukket plastpose fylt med isbit-terninger legg kjøkkenhåndkler rundt hele posen og bank med en hammer til det knuses (vær forsiktig med både kjøkkenbenk og fingre- kan gjøres ut mot en stein også). Hummer og krabbe kan men gjerne dele i to og putte sammen igjen på fatet, slik at det ser fint ut når man serverer med blir lett å ta til seg under middagen.
Til 4 personer trenger du:
Is i bunnen av fatet (kan sløyfes, men holder maten kald hvis kvelden blir lang)
800 gr reker
2 kokte hummer, kan deles i to slik at alle får smake
2 kokte krabber, kan også deles i to
800 gr sjøkreps kokte
4 krabbeklør, valgfritt
2 sitroner,
Et ben kongekrabbe, kan deles i mindre biter
En bunt fersk dill
Forslag til mer tilbehør
Aioli, chili-aioli, majones, eller dillmajones. Nybakt loff eller annet lyst brød i små skiver.