Skalldyrsfat

Skalldyrsfat er fleksibelt og man kan gjøre det slik man vil og liker selv. Gjør det billig, gjør det dyrt, helt opp til deg og anledningen. Det blir litt lettere å servere hvis man har skalldyrsbestikk- tang og «pinner» slik at man kan knekke skall og grave ut kjøtt. Dette fatet serverte jeg på parmiddag og det ble en stor suksess!

 

I filmen over ser du et forslag til hvordan man kan dekorere og legge opp et skalldyrsfat på en enkel måte. Jeg har is i bunnen av fatet slik at maten holdes kald under hele kvelden, dette fås kjøpt hos noen ferskvaredisker. Men man kan fint gjøre det selv hjemme- en lukket plastpose fylt med isbit-terninger legg kjøkkenhåndkler rundt hele posen og bank med en hammer til det knuses (vær forsiktig med både kjøkkenbenk og fingre- kan gjøres ut mot en stein også). Hummer og krabbe kan men gjerne dele i to og putte sammen igjen på fatet, slik at det ser fint ut når man serverer med blir lett å ta til seg under middagen.

Til 4 personer trenger du:

Is i bunnen av fatet (kan sløyfes, men holder maten kald hvis kvelden blir lang)

800 gr reker

2 kokte hummer, kan deles i to slik at alle får smake

2 kokte krabber, kan også deles i to

800 gr sjøkreps kokte

4 krabbeklør, valgfritt

2 sitroner,

Et ben kongekrabbe, kan deles i mindre biter

En bunt fersk dill

 

Forslag til mer tilbehør

Aioli, chili-aioli, majones, eller dillmajones. Nybakt loff eller annet lyst brød i små skiver.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×