Squashpasta med scampi

Varier kosten ved å bytte ut squash med pasta, slik som i denne oppskriften. Det er veldig enkelt og godt. Jo lenger du damper squashen desto mykere blir den. Personlig liker jeg når den har litt tyggemotstand, så for meg holder det å dampe det 3-5 minutter. 

Squash er dessuten rik på kostfiber, men fattig på kalorier. Den innholder også B og C vitaminer!

4 porsjoner

3 squash

500 gr scampi rå, vannamei

1 gul paprika

½  krukke basilikum, finhakket

½ krukke bladpersille, finhakket

50 gr parmesan

2 hvitløksfedd

400 gr hakkede tomater

1 gul løk

2 dl cherry-tomater

Salt og pepper

Olivenolje

 

Skjær paprikaen i strimler og del cherry-tomater i to. Finhakk løk og hvitløk. Fres alt i olivenolje noen minutter. Tilsett råe vannamei reker, ha på salt og pepper. Hell i en boks hakkede tomater og hakket persille og basilikum.

Skyll og strimle squashen med et strimleredskap/”spirelli spaghetti slicer” (fås kjøpt hos kjøkkenbutikker). Eventuelt kan du skjære squashen med en ostehøvel eller mandolin, pass på fingrene. Kok opp vann i en kjele, rikelig med vann. Når det bobler legger du strimlene i en sil over kjelen, skrur av varmen på plata, legger på et lokk over silen og lar det dampe i ca. 3 minutter. Da blir squashen litt myk, men beholder også litt av sprøheten.

Hell umiddelbart den ferdig dampede squashen i stekepannen sammen med resten. Bland det godt og anrett på tallerkener. Riv over parmesan og pynt med basilikumblader.

Bon appetitt!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×