4 porsjoner
3 squash
500 gr scampi rå, vannamei
1 gul paprika
½ krukke basilikum, finhakket
½ krukke bladpersille, finhakket
50 gr parmesan
2 hvitløksfedd
400 gr hakkede tomater
1 gul løk
2 dl cherry-tomater
Salt og pepper
Olivenolje
Skjær paprikaen i strimler og del cherry-tomater i to. Finhakk løk og hvitløk. Fres alt i olivenolje noen minutter. Tilsett råe vannamei reker, ha på salt og pepper. Hell i en boks hakkede tomater og hakket persille og basilikum.
Skyll og strimle squashen med et strimleredskap/”spirelli spaghetti slicer” (fås kjøpt hos kjøkkenbutikker). Eventuelt kan du skjære squashen med en ostehøvel eller mandolin, pass på fingrene. Kok opp vann i en kjele, rikelig med vann. Når det bobler legger du strimlene i en sil over kjelen, skrur av varmen på plata, legger på et lokk over silen og lar det dampe i ca. 3 minutter. Da blir squashen litt myk, men beholder også litt av sprøheten.
Hell umiddelbart den ferdig dampede squashen i stekepannen sammen med resten. Bland det godt og anrett på tallerkener. Riv over parmesan og pynt med basilikumblader.
Bon appetitt!