"Surf n turf" taco med scampi og sprøstekt chorizo

Ta fredagstacoen til et nytt nivå og lag “Surf´n turf taco» der kjøtt møter skalldyr. Den består av marinerte scampi, revet sprøstekt chorizo, limesyltet rødløk og chilimajones. Det er rett og slett en stor munnfull fest, som må prøves ut! Du kan også kjøpe en sterk chorizopølse for en ekstra sterk taco.

4 porsjoner- tid ca. 1,5 time

Marinerte scampi

400 gr vannameireker/scampi

2 ss soyasaus

1 ts røkt paprikapulver

Sprøstekt chorizo

2 pølser/200 gr chorizo, myk kjøttpølse (som wiener-konsistens, ikke hard spekepølse-konsistens)

Limesyltet rødløk

1 lime, saften

2 rødløk

2 ss sukker

Tilbehør

Hakket fersk koriander

Chilimajones

8 små/4 store tortilla lomper

Frisk salat, isberg eller hjertesalat

 

Skrell og skjær rødløk i tynne skiver. Press limesaft og bland med rødløken og tilsett sukker. Dekk med plast og sett i kjøleskapet i omtrent en time. Man kan fint lage den dagen før, den holder i omtrent tre dager totalt.

Mariner scampien i en enkel marinade av soyasaus og røkt paprikapulver, bland i en skål og sett i kjøleskapet i omtrent en time.

Bruk et vanlig rivjern og riv chorizopølsene slik at du får veldig små biter. Fordel utover et stekebrett med bakepapir på. Stek i ca. 10 minutter på 200 grader i ovnen til de blir sprø.

Stek scampien i en teskje olje på høy varme i omtrent 2 minutter, steker du dem for lenge blir de bare seige.

Skyll og hakk koriander og salat.

Anrett tacoene i denne rekkefølgen: Tortillalompe, salat, scampi, syltet rødløk, chilimajones, sprøstekt chorizo og koriander.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×