4 porsjoner- tid ca. 1,5 time
Marinerte scampi
400 gr vannameireker/scampi
2 ss soyasaus
1 ts røkt paprikapulver
Sprøstekt chorizo
2 pølser/200 gr chorizo, myk kjøttpølse (som wiener-konsistens, ikke hard spekepølse-konsistens)
Limesyltet rødløk
1 lime, saften
2 rødløk
2 ss sukker
Tilbehør
Hakket fersk koriander
Chilimajones
8 små/4 store tortilla lomper
Frisk salat, isberg eller hjertesalat
Skrell og skjær rødløk i tynne skiver. Press limesaft og bland med rødløken og tilsett sukker. Dekk med plast og sett i kjøleskapet i omtrent en time. Man kan fint lage den dagen før, den holder i omtrent tre dager totalt.
Mariner scampien i en enkel marinade av soyasaus og røkt paprikapulver, bland i en skål og sett i kjøleskapet i omtrent en time.
Bruk et vanlig rivjern og riv chorizopølsene slik at du får veldig små biter. Fordel utover et stekebrett med bakepapir på. Stek i ca. 10 minutter på 200 grader i ovnen til de blir sprø.
Stek scampien i en teskje olje på høy varme i omtrent 2 minutter, steker du dem for lenge blir de bare seige.
Skyll og hakk koriander og salat.
Anrett tacoene i denne rekkefølgen: Tortillalompe, salat, scampi, syltet rødløk, chilimajones, sprøstekt chorizo og koriander.