Fiskesuppe med safran, lysing og reker

Lag denne deilige og enkle fiskesuppen og server med et glass hvitvin en herlig sommerkveld. Bruk helst fersk fisk og reker av god kvalitet.

Jeg har brukt lysing i denne oppskriften, som er en fantastisk fisk å ha i suppe eller gryter. Lysingen er fast og hvit i kjøttet, fastere enn torsk og sei. Den svømmer i havet, ofte i stim både høyt og lavt. Den spiser både sild, makrell, blekksprut og kreps. På grunn av dets faste kjøtt holder den bedre sammen når den tilberedes og kan passer derfor utmerket i suppe og gryte. Du kan også bruke torsk, kolje eller sei i denne oppskriften, men da er det viktig at du lar dem koke i maks 3 minutter, hvis ikke blir dem overkokt. Husk at suppen serveres veldig varm og derfor fortsetter også maten å tilberedes hele veien fra kokeplaten til munngapet.

4 porsjoner- tid ca. 40 minutter

400 gr lysing eller annen hvit fisk

300 gr reker uten skall

1 gulrot

1 sjalottløk

1 bunt frisk dill

¼ ts safran malt

1/2 sitron, saften

5 dl vann

1 ss buljong/kraft av fisk eller skalldyr

1 dl hvitvin (kan sløyfes)

Salt og pepper

 

Finhakk sjalottløk og stek med litt meierismør på høy varme i en stor kasserolle. Tilsett vin, vann og kraft og la det koke opp. Skrell og kutt gulrot i veldig tynne skiver og legg i suppen sammen med safran.

Skjær fisken i like store terninger og legg klare på en tallerken. Skrell reker og finhakk dill, legg til siden.

Gi suppen et oppkok og tilsett fiskebitene. Skru ned varmen og la det koke i 3-4 minutter. Press over sitronsaft og tilsett reker og dill. Skru av varmen og vent et par-tre minutter, slik at rekene blir varme. Fordel suppen i skåler og topp gjerne med mer reker og en dillkvist. Kos deg med suppen!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×