Fiskesuppe med torsk og reker

Denne fiskesuppen er enkel å lage og krever ikke så mye jobb, bare litt gode ingredienser. Bruk torsk, sei eller kolje og topp med gode reker og dill!

4 porsjoner- tid ca. 1 time

300 gr torskfilet (eventuelt sei eller kolje)

200 gr reker, uten skall

2 dl matfløte

4 dl vann

1 terning fiskebuljong

1 gul løk

2 gulrøtter

1/3 purre

5 asparges

3 ss dill

Salt og pepper

1 ss meierismør

 

Rens og finhakk løken og purren. Tilsett løk og purre med litt meierismør i en stor kjele. La det få en gyllen farge. Tilsett vann og fiskebuljongen sammen, ha på høy varme slik at det nesten koker. Skrell gulrøtter og skyll aspargesen. Skjær gulrøtter i tynne små biter, og kutt aspargesen i små biter. Legg ned i kjelen slik at gulrøttene blir mye. Tilsett fløten, salt og pepper. Kutt fisken i terninger og tilsett fisken i suppen og la det trekke 3-4 minutter. Tilsett reker og finhakket dill, server med en gang. Server gjerne med litt fersk brød, smør og sitronbåter.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×