4 porsjoner- tid ca. 1 time og 10 min
1 kg flaskegresskar- butternut squash
2 gulrøtter
2 ss rapsojle
5 hvitlølksbåter
1 ts spisskummin
1/2 ts gurkemeie (kan sløyfes)
400 gr kokosmelk
5 dl kylling- eller grønnsaksbuljong
ca. 4 cm fersk ingefær (kan sløyfes)
Bladpersille til pynt
Salt og pepper
1 sitron i båter, til servering
Sett ovnen på 200 grader.
Skjær gresskar og gulrøtter i omtrent like store biter og legg i en form sammen med hvitløksbåter (uten skall). Hell over oljen, krydre med gurkemeie og spisskummin og rør rundt med hendene. Stek grønnsakene i ca. 40 minutter midt i ovnen til de blir møre.
Ta grønnsakene ut av ovnen og la dem stå 10 minutter å hvile. Skrap ut kjøttet av gresskarbitene og kast skallet.
Hell buljong og kokosmelk i en gryte og tilsett grønnsakene, pass på at du får med krydderet og hvitløksbåtene. Mix alt med en stavmikser til det blir en kremet suppe- og varm opp, smak til med salt og pepper.
Finhakk persille og del en sitron i båter. Hell suppen i skåler og strø over masse persille og legg en sitronbåt på hver tallerken-det smaker ekstra godt med litt skvist sitron over!
Server suppen med en gang!