Kremet gresskarsuppe

Sponset innlegg. Server en knallgul suppe i høstværet, full av gode råvarer og masse næring. Jeg serverte suppen i lekre skåler fra "Bonna" i  den nye modellen "Coral" med matchende tallerken under. Det ble en stor suksess med middagsgjester på besøk. Dette serviset får du kjøpt hos Hemmakocken.nu.

4 porsjoner- tid ca. 1 time og 10 min

1 kg flaskegresskar- butternut squash

2 gulrøtter

2 ss rapsojle

5 hvitlølksbåter

1 ts spisskummin

1/2 ts gurkemeie (kan sløyfes)

400 gr kokosmelk

5 dl kylling- eller grønnsaksbuljong

ca. 4 cm fersk ingefær (kan sløyfes)

Bladpersille til pynt

Salt og pepper

1 sitron i båter, til servering

 

Sett ovnen på 200 grader.

Skjær gresskar og gulrøtter i omtrent like store biter og legg i en form sammen med hvitløksbåter (uten skall). Hell over oljen, krydre med gurkemeie og spisskummin og rør rundt med hendene. Stek grønnsakene i ca. 40 minutter midt i ovnen til de blir møre.

Ta grønnsakene ut av ovnen og la dem stå 10 minutter å hvile. Skrap ut kjøttet av gresskarbitene og kast skallet.

Hell buljong og kokosmelk i en gryte og tilsett grønnsakene, pass på at du får med krydderet og hvitløksbåtene. Mix alt med en stavmikser til det blir en kremet suppe- og varm opp, smak til med salt og pepper.

Finhakk persille og del en sitron i båter. Hell suppen i skåler og strø over masse persille og legg en sitronbåt på hver tallerken-det smaker ekstra godt med litt skvist sitron over!

Server suppen med en gang!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×