Fløtegratinerte poteter

Hjemmelagde fløtegratinerte poteter er utrolig godt- og er et fantastisk tilbehør til mange typer kjøtt, fugl eller kylling. Her er en grunnoppskrift til fire personer!

4 porsjoner- tid ca. 1 time

8-10 stk poteter

1 hvitløksbåt

1 ss smør

½ ts salt

½ ts pepper

3 dl matfløte eller kremfløte

1 dl revet ost, gulost eller vellagret ost

 

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Finhakk hvitløken og bland poteter og hvitløk med fløte. Krydre med salt og pepper, rør rundt og hell i en ildfast form. Stek i ovnen på 200 grader i 30 minutter. Skjær osteskiver og legg på, stek videre i 20 minutter til osten har smeltet og har fått en gyllen farge. Ta ut formen og la den hvile i minst ti minutter.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×