Pesto av ramsløk og pinjekjerner

Denne oppskriften er veldig enkel og kan brukes til veldig mye- salater, pasta, fiskeretter eller grillet kjøtt og grønnsaker. Den funker som en dressing til veldig mye og kan til og med blandes med kremost, rømme eller yoghurt for å lage en superenkel dip

Her er ramsløken byttet ut med hvitløk som vanligvis tilsettes i pesto, da ramsløk har en frisk hvitløksaktig smak!

Her kan du sløyfe basilikum hvis du ønsker en sterkere ramsløksmak. Personlig liker jeg basilikumsmaken, som har en pepper-aktig smak.

8 store porsjoner- to små norgesglass

 

3 dl usaltet pinjekjerner, eventuelt cashewnøtter, peanøtter eller andre nøtter (jeg bruker pinjekjerner på grunn av allergi)

10-15 cm parmesanost, gjerne vellagret

4 dl god extra virgin olivenolje

10-20 blader ramsløk (smak deg frem)

1 liten krukke basilikum (kans løyfes)

1 ts grovt salt

1 ts nykvernet pepper

 

Hell pinjekjerner og parmesan i blender/foodprocessor og bland i 30 sekunder. Hell i resten av ingrediensene og kjør i et par minutter. Smak til med salt og pepper, eventuelt mer ramsløk. Jeg brukte enda litt ekstra så ramsløkssmaken kom enda mer frem! Hell over pestoen på rene og lufttette glass. 

Avslutt med noen spiseskjeer olje over det hele, slik at det holder seg lenge i kjøleskapet utover våren! Hvis du dekker over pestoen med noen centimeter med god olivenolje, blir dette et beskyttende lag og gir lenger holdbarhet enn hvis du ikke toppet med olje.

Så lenge glassene er rene og lufttette og pestoen er toppet med olje, vil disse kunne holde seg i kjøleskap i mange måneder. Ved mange måneders lagring anbefaler jeg å pakke glassene inn i lukkede plastposer for å unngå eventuell lukt, da jeg har erfart at kjøleskapet har fått et hvitløkspreg når jeg ikke gjorde det.

Tips: Store blader med ramsløk gir en rundere smak eller de små ferskeste bladene! Bare unngå sesonges siste ramsløksblader (slutten av mai/ begynnelsen av juni ofte), da disse kan være beske.

 

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×