4 porsjoner- tid 10 minutter
ca. 30 stk minitomater, helst i forskjellige farger
10 blader basilikum
2-3 ss god olivenolje
1/2 rødløk
1 mozzarella á ca. 125 gr
1/2 ts nykvernet salt og pepper
Skyll minitomatene og del i forskjellige biter, i to, i fire og noen hele. Legg dem på et fat.
Plukk av blader på basilikumplanten og legg dem oppå hverandre på en fjøl. Rull dem sammen på langs så det bli som en "sigarett", og kutt dem slik at du får lange tynne strimler av basilikum. Legg basilikumen i en skål og tilsett olivenolje, salt og pepper.
Kutt en halv rødløk i tynne strimler og fordel over tomatene.
Ta ut mozzarellaen av laken og klem forsiktig over vasken, slik at overflødig væske forsvinner. Riv mozzarellaen i mindre biter og fordel over tomatene. Hell tilslutt over skålen med oljen og rør godt rundt. Pynt eventuelt med basilikumblader og smak til med salt og pepper.
Kremet balsamico passer også godt til caprese om man vil tilføye mer smak til retten.