Caprese salat

Caprese er en italiensk salat som i hovedsak består av tomater, mozzarella, olivenolje og basilikum. Her kan man variere ingredienser etter eget ønske, denne oppskriften har også rødløk. Caprese funker som en forrett men også som tilbehør til annan mat, som for eksempel grillet kjøtt. 

4 porsjoner- tid 10 minutter

ca. 30 stk minitomater, helst i forskjellige farger

10 blader basilikum

2-3 ss god olivenolje

1/2 rødløk

1 mozzarella á ca. 125 gr

1/2 ts nykvernet salt og pepper

 

Skyll minitomatene og del i forskjellige biter, i to, i fire og noen hele. Legg dem på et fat. 

Plukk av blader på basilikumplanten og legg dem oppå hverandre på en fjøl. Rull dem sammen på langs så det bli som en "sigarett", og kutt dem slik at du får lange tynne strimler av basilikum. Legg basilikumen i en skål og tilsett olivenolje, salt og pepper.

Kutt en halv rødløk i tynne strimler og fordel over tomatene. 

Ta ut mozzarellaen av laken og klem forsiktig over vasken, slik at overflødig væske forsvinner. Riv mozzarellaen i mindre biter og fordel over tomatene. Hell tilslutt over skålen med oljen og rør godt rundt. Pynt eventuelt med basilikumblader og smak til med salt og pepper.

Kremet balsamico passer også godt til caprese om man vil tilføye mer smak til retten. 

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×