Coleslaw med rødkål

Lag denne gode coleslawen med rødkål i stedenfor hvitkål! Det passer perfekt til grillmat eller kylling.

Jeg tar utgangspunkt i min egen coleslaw oppskrift men bytter ut hvitkål mot rødkål- dette endrer fargen til lys lilla/ sterk lilla avhengig av mengden kål. Første gangen jeg smakte coleslaw på restaurant syntes jeg det var ganske kjedelig. I ettertid har jeg skjønt at det var fordi det var en skikkelig kjedelig miks av hvitkål, gulrøtter og litt rømme. Det er så viktig tilsette smaker til coleslawen slik at man hever smakene fra grønnsakene men også for at det skal smake både litt søtt og syrlig. Coleslaw skal være et friskt tilbehør som tilfører noe til matretten, den skal ikke bare ligge der og se bra ut. Du kan lage den lenge i forveien, kvelden før servering hvis du vil. Den smaker bedre hvis den får stått noen timer i kjøleskapet. Og man må alltid salte og pepre mer enn jeg tror.

4-6 porsjoner- tid ca. 30 minutter

500 gr rødkål

1 gulrot

10 stk sylteagurk i skiver

1 ts rødvinseddik

1 dl majones (kan erstattes med creme fraiche for en magrere variant)

3 dl creme fraiche lett

2 ss sennep, gjerne grov

1-2 ts nykvernet salt og pepper

 

Start med å skrelle gulroten og riv den med et rivjern, legg det i en stor bolle. Fjern eventuelle stygge/ødlagte blader på rødkålen og del den i to. Legg den flate siden ned mot skjærebrettet og kutt i tynne strimler. Finhakk sylteagurk i små biter og legg det i bollen.

Bland majones, creme fraiche, eddik og sennep i en liten skål. Kvern i salt og pepper. Tilsett dette med resten og bland godt til du får en jevn coleslaw. Smak eventuelt til med mer salt og pepper, eddik og sennep. Sett den i kjøleskapet frem til 20 minutter før servering. Nyt coleslawen med nygrillet sparibes, halloumi, tunfisk eller ovnsbakt kylling- eller hva du måtte ønske!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×