4-6 porsjoner- tid ca. 30 minutter
500 gr rødkål
1 gulrot
10 stk sylteagurk i skiver
1 ts rødvinseddik
1 dl majones (kan erstattes med creme fraiche for en magrere variant)
3 dl creme fraiche lett
2 ss sennep, gjerne grov
1-2 ts nykvernet salt og pepper
Start med å skrelle gulroten og riv den med et rivjern, legg det i en stor bolle. Fjern eventuelle stygge/ødlagte blader på rødkålen og del den i to. Legg den flate siden ned mot skjærebrettet og kutt i tynne strimler. Finhakk sylteagurk i små biter og legg det i bollen.
Bland majones, creme fraiche, eddik og sennep i en liten skål. Kvern i salt og pepper. Tilsett dette med resten og bland godt til du får en jevn coleslaw. Smak eventuelt til med mer salt og pepper, eddik og sennep. Sett den i kjøleskapet frem til 20 minutter før servering. Nyt coleslawen med nygrillet sparibes, halloumi, tunfisk eller ovnsbakt kylling- eller hva du måtte ønske!