Klassisk grønn pesto

Klassisk grønn pesto går vel aldri av moten? Og kommer alltid til å smake like godt.. Hjemmelaget pesto er det absolutt beste, og det krever ikke lang tid for å lage en smakfull pesto, desto gjerne noen gode råvarer. Prøv selv da vel!

1 lufttett glass med grønn pesto ca.8 porsjoner- tid under 30 minutter

1 dl parmesanost

1-2 krukke basilikum, avhengig av ønsket smak

1 dl pinjekjerner

1 dl god olivenolje

Salt og pepper nykvernet

1 fedd hvitløk

Noen dråper sitronsaft

 

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er gyllen. Sett til siden og avkjøl. Riv parmesanosten. Bruk en stavmikser og tilsett parmesanen, hvitløksfedden og pinjekjernere, kjør i stavmikseren til ønsket konsistens. Jeg kjørte min litt ekstra slik at jeg fikk en finere konsistens på pestoen. Kjør litt kort hvis du ønsker grovere konsistens. Tilsett alle basilikumblader, går fint med stilker også. Ha i sitronsaft, olje salt og pepper, kjør til ønsket konsistens. Hell pestoen på et rent og lufttett glass. Oppbevar i kjøleskapet to-tre dager.

 

Tips: Halver oppskriften hvis du ikke ønsker noe til overs etter en middag. En halv oppskrift passer til 3-4 personer.

Ha i noen blader med ramsløk istedenfor hvitløksfedd, for grønnere farge og friskere smak.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×