1 lufttett glass med grønn pesto ca.8 porsjoner- tid under 30 minutter
1 dl parmesanost
1-2 krukke basilikum, avhengig av ønsket smak
1 dl pinjekjerner
1 dl god olivenolje
Salt og pepper nykvernet
1 fedd hvitløk
Noen dråper sitronsaft
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er gyllen. Sett til siden og avkjøl. Riv parmesanosten. Bruk en stavmikser og tilsett parmesanen, hvitløksfedden og pinjekjernere, kjør i stavmikseren til ønsket konsistens. Jeg kjørte min litt ekstra slik at jeg fikk en finere konsistens på pestoen. Kjør litt kort hvis du ønsker grovere konsistens. Tilsett alle basilikumblader, går fint med stilker også. Ha i sitronsaft, olje salt og pepper, kjør til ønsket konsistens. Hell pestoen på et rent og lufttett glass. Oppbevar i kjøleskapet to-tre dager.
Tips: Halver oppskriften hvis du ikke ønsker noe til overs etter en middag. En halv oppskrift passer til 3-4 personer.
Ha i noen blader med ramsløk istedenfor hvitløksfedd, for grønnere farge og friskere smak.