4 porsjoner
2 dl ”lenticchie” linser eller andre brune linser
2 sjalottløk
5 hvitløksbåter, finhakka
1 chili, finhakka
1 stort blomkålhode
1 krukke bladpersille, finhakka
½ granateple, kjernene
2 ss god olivenolje
Salt og pepper
1 sitron, saften
Skyll linsene og kok dem i vann i 10-12 minutter. Hvis du har kjøpt ferdige kokte linser kan du varme dem forsiktig i en kjele med vann, men ikke for lenge. La linsene renne av seg i en sil etterpå.
Hakk sjalottløk i små biter, finhakk hvitløk og chili og fres i olivenolje til det får en gyllen farge.
Skjær blomkålsstilken og bladene i små biter og tilsett i stekepannen. Riv resten av blomkålen med de store hullene på et rivjern og stek et par minutter sammen med det andre. Ta stekepannen bort fra varmen og vend inn linsene og et par spiseskjeer med olivenolje, salt og pepper. Finhakk bladpersille og press sitronsaft og rør det inn med resten.
Tilslutt tar du ut kjernene av et granateple og rører forsiktig inn i salaten. Hvis du ikke vet hvordan man åpner og tar ut kjernene på granateple, så se filmen over!