1 kantaloupe melon (oransj)
1 bunt/10 stk grønn asparges
200 gr spekeskinke
100 gr fetaost, naturell
1 granateple
10 små tomater
40 gram rucola
½ krukke basilikum
Kremet balsamico
Salt og pepper
Del aspargesen i ca. 3 cm lange biter. Kok opp vann og legg ned aspargesene. La dem koke i 1-2 minutter, avhengig av tykkelsen. Sil av vannet og la dem avkjøles. De skal bli møre, men gjerne ha en lett tyggemotstand.
Skrell melonen, fjern innmaten og del i omtrent like store biter. Del granateple i to og ta ut kjernene. Skyll rucola og basilikum. Hakk basilikumblader og del rucola en eller to ganger med kniven. Spre utover rucola på et fat. Del spekeskinkeskivene, riv med hende over salaten. Fordel asparges og melonbiter utover. Del cherrytomater i to eller legg dem i alaten som dem er. Strø over granateplekjerner og baslikum. Smuldre over fetaost og smak til med litt salt og pepper. Hell over litt olivenolje til slutt og pynt med eventuelt med mer basilium. Server med en gang!