Melonsalat med asparges og spekeskinke

Den perfekte lunsjen, en mettende salat med masse gode smaker. Søte smaker fra melonen, salt smak fra fetaosten og syrlig smak fra granateplet. Denne salaten er enkel å lage og tar under halvtimen.

 

1 kantaloupe melon (oransj)

1 bunt/10 stk grønn asparges

200 gr spekeskinke

100 gr fetaost, naturell

1 granateple

10 små tomater

40 gram rucola

½ krukke basilikum

Kremet balsamico

Salt og pepper

 

Del aspargesen i ca. 3 cm lange biter. Kok opp vann og legg ned aspargesene. La dem koke i 1-2 minutter, avhengig av tykkelsen. Sil av vannet og la dem avkjøles. De skal bli møre, men gjerne ha en lett tyggemotstand.

Skrell melonen, fjern innmaten og del i omtrent like store biter. Del granateple i to og ta ut kjernene. Skyll rucola og basilikum. Hakk basilikumblader og del rucola en eller to ganger med kniven. Spre utover rucola på et fat. Del spekeskinkeskivene, riv med hende over salaten. Fordel asparges og melonbiter utover. Del cherrytomater i to eller legg dem i alaten som dem er. Strø over granateplekjerner og baslikum. Smuldre over fetaost og smak til med litt salt og pepper. Hell over litt olivenolje til slutt og pynt med eventuelt med mer basilium. Server med en gang!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×