1 stort serveringsfat til 4-6 personet- tid under 30 minutter
400 gr tørre linser
800 gr- 1 kg oransj melon- Cantaloupe
200 gr spekeskinke
150 gr naturell fetaost
20 oliven
1 agurk
10 cherrytomater
1 gul paprika
30 gr rucola
30 gr spinat spinat
2 ss linfrø
Nykvernet pepper
3 ss olivenolje
Valnøttkrem
20 stk valnøtter
2 ss naturell kremost
2 dl lettrømme eller lett creme fraiche
Salt og pepper
Tilbehør
Crustini, grissini eller krutonger
Frisk syrinsaft (klikk her)
Bruk en mikser med knivblader. Kjør valnøttene i 10 sekunder. Tilsett kremost, lettrømme og smak til med salt og pepper. Miks et par minutter til du får en jevn og fin konsistens. Hell over kremen i en skål og sett i kjøleskapet frem til 15 minutter før servering.
Skyll linsene godt i en sil med kaldt vann. La linsene putre på svak varme i rikelig med vann, under lokk i 25 minutter. Sil av linsene i et dørslag og avkjøl.
Skyll salatblader og legg på et kjøkkenhåndkle til tørk. Skyll alle grønnsaker i kaldt vann. Kutt salat og legg i bunnen på fatet. Strimle paprika og skjær agurken på langsiden med en ostehøvel. Del melonen, rens og kutt i like store biter. Fordel grønnsakene utover fatet.
Fordel linsene utover. Riv spekeskinke forsiktig i mindre biter og spre ut. Legg på oliven og smuldre over fetaost. Drypp over olivenolje, kvern over pepper og avslutt med linfrø.
Server salaten sammen med valnøttkremen og valgfritt sprøtt tilbehør- crostini, grissini eller krutonger. Drikk gjerne syrinsaft til.