Melonsalat med spekeskinke og valnøttkrem

Jeg elsker melon og spekeskinke-kombinasjonen. Men denne gangen har jeg tatt denne enkle kombinasjonen til helt nye høyder- i en salat med blant annet linser, oliven, fetaost og knallgod valnøttkrem.

 

1 stort serveringsfat til 4-6 personet- tid under 30 minutter

400 gr tørre linser

800 gr- 1 kg oransj melon- Cantaloupe

200 gr spekeskinke

150 gr naturell fetaost

20 oliven

1 agurk

10 cherrytomater

1 gul paprika

30 gr rucola

30 gr spinat spinat

2 ss linfrø

Nykvernet pepper

3 ss olivenolje

Valnøttkrem

20 stk valnøtter

2 ss naturell kremost

2 dl lettrømme eller lett creme fraiche

Salt og pepper

Tilbehør

Crustini, grissini eller krutonger

Frisk syrinsaft (klikk her)

 

Bruk en mikser med knivblader. Kjør valnøttene i 10 sekunder. Tilsett kremost, lettrømme og smak til med salt og pepper. Miks et par minutter til du får en jevn og fin konsistens. Hell over kremen i en skål og sett i kjøleskapet frem til 15 minutter før servering.

Skyll linsene godt i en sil med kaldt vann. La linsene putre på svak varme i rikelig med vann, under lokk i 25 minutter. Sil av linsene i et dørslag og avkjøl.

Skyll salatblader og legg på et kjøkkenhåndkle til tørk. Skyll alle grønnsaker i kaldt vann. Kutt salat og legg i bunnen på fatet. Strimle paprika og skjær agurken på langsiden med en ostehøvel. Del melonen, rens og kutt i like store biter. Fordel grønnsakene utover fatet.

Fordel linsene utover. Riv spekeskinke forsiktig i mindre biter og spre ut. Legg på oliven og smuldre over fetaost. Drypp over olivenolje, kvern over pepper og avslutt med linfrø.

Server salaten sammen med valnøttkremen og valgfritt sprøtt tilbehør- crostini, grissini eller krutonger. Drikk gjerne syrinsaft til.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×