Ristede kikerter

Ristede kikerter passer både som en crunchy topping på en salat eller som topping på bakt potet med diverse annet tilbehør. Eller hvorfor ikke spise det som snacks når søt-suget kommer?

1 stor skål- tid ca. 1 time +

1-2 boks kikerter a 250-300 gr uten lake

Kryddermiks bestående av:

2 ts spisskummin

1 ts røktaprikapulver/ paprikapulver

½ ts hvitløkspulver

½ ts kayennepepper

1 ts salt

 

Sil og skyll kikertene i kaldt vann og la dem renne av. Spre dem ut på kjøkkenpapir og la dem tørke. Legg dem i en bolle og tilsett alle krydderne. Rør godt rundt og fordel utover en langpanne med bakepapir. Stek midt i ovnen på over- undervarme i 50-60 minutter. Snu litt på dem underveis. Stek dem videre på varmluft i 10-15 minutter. Ta dem ut og la dem avkjøle seg, NB de er veldig varme. Oppbevar dem på et lufttett glass når de er helt avkjølt. Bruk dem som en crunchy topping på salater eller på annen mat.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×