Et tips er å skape kontraster på fatet. Varier mellom tørket og fersk frukt. Ha forskjellige ingredienser slik at du har både søtt, salt, bittert og surt i tillegg til sprøtt og mykt. Da blir det litt ekstra spennende! Spør på Vinmonopolet etter en god rødvin som passer til de smakene du skal ha.
4 porsjoner
4 valgfrie oster (jeg brukte blåmugg, brie, chaumes og kremost)
10-15 dadler med bacon
100 gr chorizo eller annen pølse
1 glass oliven, grønne eller svarte
1 plate hvit sjokolade
3 fiken, ferske i båter
1 pære, fersk i båter
1 pakke lille druer
Aprikos, tørket
Mango, tørket
Valnøtter
2-3 typer kjeks
Flydene honning
1-2 typer marmelade
Dadlene skal rulles i baconskiver, legg i en ildfast form og sett i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter. Resten av ingrediensene legger du i boller eller skåler og dekorerer på fatet.
Tips: Honning, brie og valnøtter er en deilig kombinasjon. Blåmuggost og pære smaker utmerket godt.