Tapasfat- fire oster

Alle elsker vel tapas? Man kan velge fritt hva man vil ha på fatet og man kan variere fra gang til gang. Her har jeg et forslag til tapas-fat- bytt gjerne til dine favorittoster, pølser eller frukt og bær.

Et tips er å skape kontraster på fatet. Varier mellom tørket og fersk frukt. Ha forskjellige ingredienser slik at du har både søtt, salt, bittert og surt i tillegg til sprøtt og mykt. Da blir det litt ekstra spennende! Spør på Vinmonopolet etter en god rødvin som passer til de smakene du skal ha.

4 porsjoner

4 valgfrie oster (jeg brukte blåmugg, brie, chaumes og kremost)

10-15 dadler med bacon

100 gr chorizo eller annen pølse

1 glass oliven, grønne eller svarte

1 plate hvit sjokolade

3 fiken, ferske i båter

1 pære, fersk i båter

1 pakke lille druer

Aprikos, tørket

Mango, tørket

Valnøtter

2-3 typer kjeks

Flydene honning

1-2 typer marmelade

 

Dadlene skal rulles i baconskiver, legg i en ildfast form og sett i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter. Resten av ingrediensene legger du i boller eller skåler og dekorerer på fatet.

Tips: Honning, brie og valnøtter er en deilig kombinasjon. Blåmuggost og pære smaker utmerket godt.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×