Ramsløksmør

Her kommer oppskrift på verdens enkleste og diggeste smør! Denne er perfekt på en biff, på grilla grønnsaker eller i en bakt potet. Ramsløksmør kan også brukes på en skive rista brød, smelte ned i en pastarett eller som du ellers ville brukt hvitløkssmør og kryddersmør.

Stor oppskrift. Oppskriften gir ca. 10 stykk ruller (pølser) med ramsløksmør

 

500 gr meierismør

150-200 gr ramsløk (smak deg frem)

1 ts pepper (kan sløyfes)

0,5 sitron, skall av en halv sitron

 

Legg meierismør 2-3 timer på kjøkkenbenken, slik at smøret ikke er veldig hardt men fortsatt litt kaldt og fast i formen.

Kjør ramsløk et minutt. Legg smør i terninger eller biter i en foodprocessor sammen med pepper og revet sitronskall. Bland godt til smøret løses opp og får en luftigere konsistens. Dette tar ofte noen minutter! Og vipps, så har du et grønt og fint smør. 

Bruk bakepapir eller vokspapir som jeg har gjort (plastfolie eller annen folie går også), dra ut folien ca 20 centimeter og klipp av. Legg to spiseskjeer med smør i midten og rull forsiktig sammen i en pølseform. Vri godt på hver side for å feste folien. Nå har du små pølse-formede pakker med smør! Legg pakkene i kjøleskapet minst 2 timer før bruk. 

Du kan også legge smøret i en ren, lufttett boks. Husk at smøret blir hardt i kjøleskapet og kan være vanskelig å få ut boksen. Derfor anbefaler jeg å lage små pakker.


Skjær ramsløksmøret i små skiver og legg i en skål ved servering. Dette smøret er super digg på nygrillet kjøtt eller grønnsaker, da smøret smelter lett og gir en fantastisk god smak!

Oppbevar ramsløksmøret opptil 10 dager i kjøleskap eller 6 måneder i fryseren.

smør

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×