Indisk curry masala

Servér en varm indisk curry med blomkål, brokkoli og søtpotet i vinterkulden. Styrken bestemmer du selv, tilsett gjerne mer garam masala om du ønsker, eller en frisk chili.

4 porsjoner 

3 dl vann

1 dl cashewnøtter

1 blomkål

1 brokkoli

1 mellomstor søtpotet

1 gul løk

1 boks hakkede tomater

1 ss fersk revet ingefær 

 

1 ss garam masala

1 ts paprikapulver

1/2 ts gurkemeie

1 finhakket chili (hvis du ønsker litt mer styrke)

1 dl rosiner

 

Kok opp 3 dl vann i en liten kjele og legg cashewnøttene i. La det småkoke til det er igjen 1/3 av vannet. Miks det gjenværende i kjelen til en jevn røre med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Sett det til siden.

Del blomkål og brokkoli i små buketter. Skrell og kutt søtpoteten i små biter og finhakk løken. Brun grønnsakene i olje til de får en gyllen farge, og tilsett tilslutt revet fersk ingefær. Tilsett krydderne og rosiner, å la det putre på medium varme. Hell i en boks med hermetiske, hakkede tomater og tilsett cashewpuréen.

La det hele småkoke til det får ønsket tryggemotstand. (Jeg lot den stå på lav varme i omtrent en times tid).

Du kan også tilsette litt mer vann om du ønsker en tynnere konsistens på gryta. Smak til med litt salt og finhakket fersk koriander og vårløk for å frisk kontrast.

Server det med ris og naanbrød hvis du ønsker det!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×